Van der Burg hoopt op solidariteit andere steden bij weren snoepreclame

"Sport heeft niets te maken met snoep, snacks en frisdrank, vindt Amsterdam." Uiterlijk in 2020 moeten alle sportevenementen voor kinderen in Amsterdam 'gezond' zijn; voorzien van voldoende drinkwater en gezonde snacks (Het Parool). Een goed voorbeeld van de kanteling van ongezonde naar gezonde kidsmarketing! Welke gemeente volgt het voorbeeld van Amsterdam?

Jumbo en Woezel & Pip lanceren nieuwe productlijn

Een nieuw initiatief rondom Gezonde Kidsmarketing; Jumbo Supermarkten en Woezel&Pip slaan de handen ineen. Ze lanceren een lijn met 25 gezonde producten speciaal gericht op kinderen. iresearch is blij met dit initiatief en juicht meer van dit soort initiatieven toe. Initieert u de volgende stap richting de kanteling naar Gezonde Kidsmarketing?

Klik hier voor meer informatie.

Tweede kamer stemt in: Onafhankelijke monitoring van afspraken kidsmarketing

Recent stemde de tweede kamer in met een motie ingediend door Hanke Bruins Slot (CDA) over de onafhankelijke monitoring van de afspraken over #kidsmarketing. Wij zijn blij met deze aanscherping rondom ongezonde kidsmarketing. Initiatieven gericht op meer #GezondeKidsmarketing zien wij echter nog liever! Wie zet de volgende stap in de gezonde richting?