Volg hier de allerlaatste nieuwtjes over #Gezondekidsmarketing


Inventarisatie perceptie kidsmarketing 2018

Wat vinden mensen van kidsmarketing? Wij vroegen het aan mensen op straat in de wijk De Kooi in Leiden. Opvallend was dat slechts de helft van de ouders zich bewust is van de aanwezigheid kidsmarketing in supermarkten.

Bijeenkomst Gezonde Kidsmarketing 2016

Op 5 oktober 2016 organiseerde iresearch samen met Jongeren op Gezond Gewicht de bijeenkomst Gezonde Kidsmarketing. De bijeenkomst werd gehouden op basisschool de Pijlstaart in Utrecht en werd voorgezeten door Jaap de Graaf, expert publiek-private samenwerking bij Jongeren Op Gezond Gewicht. Er was een divers publiek aanwezig van gezondheids- en communicatieprofessionals, retailers en mensen uit de voedingsmiddelenindustrie.

Innovatielab Gezonde Kidsmarketing 2018

Op dinsdag 6 februari namen ruim 50 studenten deel aan het Innovatielab Gezonde Kidsmarketing in het NEC-stadion in Nijmegen. Het resultaat: vijf winnende ideeën voor gezondere (Nijmeegse) kinderen en een positieve beweging voor een gezonde omgeving.

Inventarisatie kidsmarkting 2015

Wij brachten in beeld welke marketingtechnieken ingezet worden om kinderen en ouders te verleiden tot de aankoop van ongezonde (kinder-)producte en wat het effect is op het koopgedrag van mensen.

Workshop Gezonde Kidsmarketing: kansen voor publiek-private samenwerking 2017

Tijdens het NCVGZ verzorgde iresearch samen met Jongeren op Gezond Gewicht, Greenco en Healthcoin de workshop Gezonde Kidsmarketing: kansen voor publiek-private samenwerking. Na de introductie "publiek-private samenwerking ten behoeve van gezonde kidsmarketing, hoe doe je dat?" gingen deelnemers aan de slap met een actieplan gezonde kidsmarketing voor een eigen lokale case.