Gezonde kindermenu's Nijmegen

Friet met frikandellen of kipnuggets, vaak bestaan daar de kindermenu’s in restaurants nog uit. Dit kan veel leuker, lekkerder en gezonder. Daarom neemt Groen, gezond en in beweging Nijmegen samen met Kidsproof Nijmegen het initiatief om hier verandering in te brengen. Samen met kinderen, koks en restaurants willen we voor gezondere kindermenu’s in de Nijmeegse restaurants zorgen.

Collega Gôkky Zeinstra verkent bij partners in de gemeente hoe dit het beste aangepakt kan worden. Wat zijn triggers voor restaurants? Hoe kunnen we kinderen inspraak geven over wat er op de menukaart komt? En hoe zorgen we ervoor dat dit ook haalbare recepten voor koks zijn? Gôkky ontwikkelt een plan van aanpak dat Groen, gezond en in beweging Nijmegen tot uitvoering brengt en daarmee een gezonde omgeving voor kinderen creëert. Want in een gezonde omgeving kunnen de Nijmeegse kinderen gezond en met plezier opgroeien!

Groen Gezond en In Beweging.png

Dit project is een vervolg op het Innovatielab Gezonde Kidsmarketing dat iresearch samen met Groen, gezond en in beweging Nijmegen heeft georganiseerd. Tijdens het Innovatielab zorgde Kidsproof Nijmegen voor een kinderpanel. Kidsproof Nijmegen geeft een overzicht van lokale kidsproof-uitjes & -adresjes op hun website. Zij willen ook dat de uitjes gezond kunnen en daarom slaan we nu de handen in één voor gezonde kindermenu’s bij de Nijmeegse restaurants.