GGD Noord- en Oost-Gelderland - pilot ‘Panel NOG beter weten’

In 2017 adviseerde collega Geke van Dick de GGD Noord- en Oost-Gelderland bij het opzetten van een burgerpanel en ondersteunde ze bij het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van twee panelonderzoeken. Na haar adviserende rol bij het opzetten van het panel begeleidt Geke heel 2018 de pilot van het ‘Panel NOG beter weten’. 

Het 'Panel NOG beter weten' is gestart met ruim duizend leden; allen geïnteresseerden vanuit de GGD Gezondheidsmonitors Volwassen en Ouderen 2016. Aankomend jaar zal Geke de GGD begeleiden bij het werven van nieuwe panelleden en het ontwikkelen, analyseren en rapporteren van diverse kwantitatieve en kwalitatieve panelonderzoeken. De ervaringen uit 2018 bieden inzicht in de kansen van het panel voor de lange termijn.

Bent u inwoner van de regio GGD Noord- en Oost-Gelderland (gemeenten Aalten, Apeldoorn, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Doetinchem, Elburg, Epe, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Heerde, Lochem, Montferland, Nunspeet, Oldebroek, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Putten, Voorst, Winterswijk en Zutphen), dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan het ‘Panel NOG beter weten’. Meld u aan via de website van GGD Noord- en Oost-Gelderland

 

Overzicht onderzoeken
  • Digitale vragenlijst onder volwassenen (19-65 jaar) in de gehele GGD-regio Noord- en Oost-Gelderland. Binnen het onderzoek werd aanvullende en verdiepende informatie verzameld op de resultaten rondom psychisch welbevinden uit de Volwassenenmonitor 2016.

  • Digitale vragenlijst onder ouderen (65+) uit de gehele GGD-regio. Het doel van dit onderzoek was om de participatie van deze doelgroep in kaart te brengen. Er was specifiek aandacht voor het gebruik van voorzieningen en diensten en de deelname aan activiteiten in de gemeente.

  • Digitale vragenlijst onder alle panelleden (19+) over teken. Binnen het onderzoek was aandacht voor het voorkomen en opsporen van tekenbeten en het verwijderen van teken in de huid. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de 'Week van de Teek'. Naast het verzamelen van gegevens was er in de vragenlijst aandacht voor het geven van voorlichting over voorkomen, opsporen en (veilig) verwijderen.

 GGD NOG over iresearch

GGD NOG over iresearch


"iresearch heeft onze opdracht zorgvuldig uitgevoerd en heeft gedurende het traject positief kritisch met ons meegedacht. iresearch is een onderzoeksbureau aan wie we onderzoek met een gerust hart uitbesteden."