Winnende ideeën innovatielab

Vraagstuk Gemeente Nijmegen: Hoe kunnen we kinderen uitnodigen of stimuleren meer buiten te spelen in hun vrije tijd, alleen of met anderen?
De BIGG app: Bewegen is gewoon gezond! Kinderen worden uitgedaagd om de avonturen die hun idool in de app beleeft, ook zelf buiten met vriendjes te beleven.

Vraagstuk Food for Care: Hoe kunnen wij ouders beïnvloeden zodat zij meer openstaan voor andere en meer voedzame gerechten en hun kind laten kiezen?
Kinderen en ouders worden betrokken bij het bereidingsproces van de voeding dmv een bestaande app en een televisie-uitzending in het ziekenhuis. Voor de kinderen wordt gebruik gemaakt van characters zoals een kameleon die met de kleur van de groente mee veranderd.

Vraagstuk Gemeente Nijmegen: Hoe kunnen we over een periode van een aantal seizoenen binnen de horeca van de speeltuinen de Leemkuil en Brakkefort kinderen stimuleren om voor gezonde producten te kiezen?
De kasteelbox met gezonde producten en een vrijkaartje voor een treinritje in de speeltuin én ridders die in het nieuwe fort in de speeltuin met fruitzwaarden rondlopen om fruit voor een klein prijsje te verkopen.

Vraagstuk AH XL: Hoe krijg je kinderen voordat ze de winkel in komen in een goede mindset?
Kinderen sparen plaatjes van kinderen van hun eigen school. Ze kunnen hun hele school verzamelen door producten met een groene sticker (alle producten uit de Schijf van 5) te kopen.

Vraagstuk Heinz: Bedenk en ontwerp een gezonde kindersnack
Tomachi, soft en creamy. Een snack van rijstdeeg gevuld met Heinz tomaten en zoete aardbei met toegevoegde vitamine D, laag in calorieën en hoog in nutriënten.

Afbeelding1.jpg