Op dinsdag 6 februari namen ruim 50 studenten deel aan het Innovatielab Gezonde Kidsmarketing in het NEC-stadion in Nijmegen. Het resultaat: vijf winnende ideeën voor gezondere (Nijmeegse) kinderen en een positieve beweging voor een gezonde omgeving.

De studenten gingen aan de slag met vraagstukken afkomstig van AH XL, Heinz, Food for Care en de gemeente Nijmegen. In hun oplossingen maakten de studenten gebruik van commerciële marketingtechnieken om kinderen te verleiden tot gezond gedrag. Gedurende het Innovatielab konden de studenten advies krijgen van experts en hun vragen en ideeën voorleggen aan een panel van basisschoolleerlingen. De winnende ideeën gaan AH XL, Heinz, de gemeente Nijmegen en Food for Care in de praktijk brengen.

organiseerde het Innovatielab samen met Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen.

Met het Innovatielab worden publieke en private partijen, studenten, kinderen en ouders bewust gemaakt van een gezonde omgeving en hiervoor geïnspireerd. Het is een olievlek die bij het Innovatielab begint en zich verder uitbreidt in uw gemeente/regio.

Wilt u ook een Innovatielab Gezonde Kidsmarketing in uw regio organiseren?
Wij vertellen u graag meer!
Bel naar 024 684 43 57 of mail naar info@iresearch.nl.


Impressie Innovatielab 6 febuari 2018

Beeldmateriaal door Daan Westerheide | DAEN WORKS

 

Studenten beoordelen het innovatielab met een dikke 8.
De experts en de dagvoorzitter kregen zelfs een 8,5!

 
Winnende ideeën
 
Vraagstuk Gemeente Nijmegen: Hoe kunnen we kinderen uitnodigen of stimuleren meer buiten te spelen in hun vrije tijd, alleen of met anderen?
De BIGG app: Bewegen is gewoon gezond! Kinderen worden uitgedaagd om de avonturen die hun idool in de app beleeft, ook zelf buiten met vriendjes te beleven.

Vraagstuk Food for Care: Hoe kunnen wij ouders beïnvloeden zodat zij meer openstaan voor andere en meer voedzame gerechten en hun kind laten kiezen?
Kinderen en ouders worden betrokken bij het bereidingsproces van de voeding dmv een bestaande app en een televisie-uitzending in het ziekenhuis. Voor de kinderen wordt gebruik gemaakt van characters zoals een kameleon die met de kleur van de groente mee veranderd.

Vraagstuk Gemeente Nijmegen: Hoe kunnen we over een periode van een aantal seizoenen binnen de horeca van de speeltuinen de Leemkuil en Brakkefort kinderen stimuleren om voor gezonde producten te kiezen?
De kasteelbox met gezonde producten en een vrijkaartje voor een treinritje in de speeltuin én ridders die in het nieuwe fort in de speeltuin met fruitzwaarden rondlopen om fruit voor een klein prijsje te verkopen.

Vraagstuk AH XL: Hoe krijg je kinderen voordat ze de winkel in komen in een goede mindset?
Kinderen sparen plaatjes van kinderen van hun eigen school. Ze kunnen hun hele school verzamelen door producten met een groene sticker (alle producten uit de Schijf van 5) te kopen.

Vraagstuk Heinz: Bedenk en ontwerp een gezonde kindersnack
Tomachi, soft en creamy. Een snack van rijstdeeg gevuld met Heinz tomaten en zoete aardbei met toegevoegde vitamine D, laag in calorieën en hoog in nutriënten.