Panel ‘NOG beter weten’

Burgerparticipatie stimuleren staat de afgelopen jaren hoog op de agenda van GGD’en en gemeenten. Aandacht gaat uit naar burgers inspraak geven op besluit- en beleidsvorming door o.a. gezondheidsinformatie en -perspectieven op te halen bij inwoners. Een panel is een manier om burgerparticipatie invulling te geven.

Eind 2017 adviseerde collega Geke van Dick GGD Noord- en Oost-Gelderland bij het opzetten van een burgerpanel. Op basis van haar advies ging het panel ‘NOG beter weten’ in 2018 van start als pilot. Het gehele pilotjaar bood Geke begeleiding bij de doorontwikkeling en ondersteuning bij de onderzoeken. Na een succesvolle pilot wordt het panel voortgezet. In opdracht van de GGD Noord- en Oost-Gelderland zal iresearch in 2019 alle vier de panelonderzoeken uitvoeren.  

Bent u inwoner van de regio GGD Noord- en Oost-Gelderland (gemeenten Aalten, Apeldoorn, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Doetinchem, Elburg, Epe, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Heerde, Lochem, Montferland, Nunspeet, Oldebroek, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Putten, Voorst, Winterswijk en Zutphen), dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan het ‘Panel NOG beter weten’. Meld u aan via de website van GGD Noord- en Oost-Gelderland.

 

"iresearch heeft onze opdracht zorgvuldig uitgevoerd en heeft gedurende het traject positief kritisch met ons meegedacht. iresearch is een onderzoeksbureau aan wie we onderzoek met een gerust hart uitbesteden." - Petra Boluijt, epidemioloog

 

iresearch levert, op verzoek van de GGD, de resultaten van de panel-onderzoeken op in infographics.