Roadmap vroeg opsporen chronische nierschade

Roadmap vroeg opsporen chronische nierschade

Naar schatting heeft ongeveer 10% van de Nederlandse bevolking chronische nierschade (CNS). Slechts ongeveer de helft hiervan is bekend. De Nierstichting heeft iresearch en de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc gevraagd om een concept roadmap op te stellen voor vroeger opsporen van CNS om richtingen aan te geven waarlangs vroeger opsporen van CNS valt te verbeteren.

Read More

Panel ‘NOG beter weten’

Panel ‘NOG beter weten’

Burgerparticipatie stimuleren staat de afgelopen jaren hoog op de agenda van GGD’en en gemeenten. Een panel is een manier om burgerparticipatie invulling te geven. GGD Noord-en Oost-Gelderland heeft iresearch gevraagd om haar te adviseren en begeleiden bij het opzetten van het GGD-panel en panelonderzoeken uit te voeren.

Read More

Adviseurs erkenningstraject interventies

Adviseurs erkenningstraject interventies

Het RIVM Gezond Leven beheert de database met leefstijlinterventies. Om te werken aan de kwaliteit van deze interventies hebben zij, met andere kennisorganisaties, het erkenningstraject voor interventies ingericht. Binnen het erkenningstraject krijgen interventie-eigenaren ondersteuning vanuit twee adviseurs. Diverse medewerkers van iresearch zijn adviseur bij het erkenningstraject.

Read More

Onderzoek Nuchter Verstand

Onderzoek Nuchter Verstand

Nuchter Verstand is een samenwerkingsverband tussen 10 gemeenten in regio Lekstroom en Utrecht-West en de GGD regio Utrecht met als doel het alcohol- en drugsgebruik van jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar zo lang mogelijk uit te stellen en/of te beperken door in te zetten op de omgeving van de jongeren. GGD regio Utrecht heeft iresearch gevraagd om een onafhankelijke evaluatie uit te voeren naar Nuchter Verstand en op basis van de resultaten een, door het convenant gedragen, advies te formuleren voor vervolg.

Read More

Onderzoek Restaurant Driedaagse

Onderzoek Restaurant Driedaagse

Nederland zoutbewuster maken, dat is het doel van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Tijdens de Restaurant Driedaagse kunnen mensen bij deelnemende restaurants ervaren hoe smaakvol, lekker en puur van smaak minder zout eten is en zich verder laten inspireren. De Nierstichting heeft iresearch gevraagd om een onderzoek uit te voeren naar het effect van deelname aan de Restaurant Driedaagse onder deelnemende koks en chefs.

Read More